William James Sidis: Η άγνωστη ιστορία του πιο έξυπνου ανθρώπου στη Γη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Μπορεί ο William James Sidis (1898 – 1944) να είχε μεγαλύτερο IQ ακόμα και από τον Albert Einstein, ωστόσο  κατέληξε να πεθάνει πάμπτωχος και ολομόναχος.

Ο William ηταν ένα ιδιοφυές παιδί που δεν χάρηκε τίποτα από την παιδική του ηλικία και την ανεμελιά της εξαιτίας της πίεσης των γονέων του, οι οποίοι τον ανάγκαζαν να εφαρμόζει ένα εξοντωτικό πρόγραμμα για τις ψυχικές αντοχές του.

Ήταν μόλις 18 μηνών όταν διάβασε τους New York Times, ενώ μέχρι την ηλικία των έξι ετών, μπορούσε να επικοινωνεί σε διάφορες γλώσσες, όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, εβραϊκά, τουρκικά και αρμενικά.
Σαν να μην έφτανε αυτό, απο πιο μικρός είχε συνθέσει ποιήματα, είχε γράψει μυθιστόρημα, καθώς και ένα σύνταγμα για έναν φανταστικό παράδεισο.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά δεν τον άφησαν να παρακολουθήσει μαθήματα μέχρι τα 11 του χρόνια.
Αποφοίτησε από το περίφημο ίδρυμα το 1914 όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Μετά την αποφοίτησή του, δίδαξε για λίγο μαθηματικά προτού αποφασίσει να κρυφτεί.

Ο William παρά την ευφυΐα του δυσκολευόταν να βρίσκεται γύρω σε πολλούς ανθρώπους και γύριζε από πόλη σε πόλη και από δουλειά σε δουλειά, όπου συχνά συστηνόταν με διαφορετικό όνομα.

Όταν αποφάσισε να διδάξει μαθηματικά στο Rice Institute του Τέξας σχεδόν αναγκάστηκε να φύγει, επειδή τον χλευαζαν οι μαθητές του λόγο του νεαρού της ηλικίας του….

Τρομαγμένος από την απόρριψη του κοινού, αποφάσισε να ζήσει “ειρηνικά”, ήσυχα και μοναχικά.
Ενω, καθε φορά που κάποιος ανακάλυπτε ποιος πραγματικά ήταν, έφευγε.
Πολλοί τον κατέκριναν για την εκκεντρικότητα του, με αποτέλεσμα η ενήλικη ζωή του να γίνει ανυπόφορη όσο και η παιδική.

Για να προστατέψει τον εαυτό του, απέκτησε την αντίληψή οτι, “Ο μόνος τρόπος για να ζήσω την τέλεια ζωή είναι να τη ζήσω απομονωμένα”.
Σε ηλικία 46 ετών, ο πιο έξυπνος άνθρωπος που γεννήθηκε ποτέ, πέθανε ολομόναχος από εγκεφαλική αιμορραγία….τον βρήκε (μετά από μέρες) η σπιτονοικοκυρά του.


Κοινοποιήστε το άρθρο

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*